fbpx

LieverVrij

6 typen vrouwen. Die uniek zijn en één ding gemeen hebben; de ingewikkelde band met hun moeder.

Ze kan het ook nooit goed doen!

Sophie start iedere ochtend vol enthousiasme een nieuwe dag. Tot zij die ochtend een bericht ontvangt van haar moeder. Waarop ze leest dat haar moeder weer teleurgesteld is dat zij geen contact had opgenomen. Tranen stromen over haar wangen. Ze kan het ook nooit goed doen in de ogen van haar moeder. De rest van de dag ligt ze netflixend op de bank, met een kleedje en comfortfood. Morgen weer opnieuw proberen.

Wanneer de angst zo groot is.. 

Merel ligt ’s avonds malend in haar bed. Zij hoopt morgen een nieuwe klant binnen te halen. Alleen de angst slaat toe. Want misschien haalt ze financieel het eind van de maand niet. De noodzaak is hoog, want een dak boven haar hoofd kan zij echt niet missen. Want straks krijgt haar moeder toch gelijk. De woorden malen door haar hoofd; je had ook nooit moeten beginnen aan een eigen bedrijf.

Creatie en flow blijven uit

Wanneer je heerlijk in de flow van creëren zit, mooie diensten levert en met de leukste klanten werkt. Krijg je een bericht binnen van je business buddy, ze heeft een opmerking over dat wat jij hebt gedeeld op Social Media. Sanne voelt zich onzeker worden. Er komt geen enkele creatie meer uit haar handen. Terwijl ze zo lekker begonnen was. ze blijft met de gedachte en het gevoel achter; doe ik het dan toch niet goed genoeg?

Is het je relatie met je partner óf die met je moeder?

Noortje zit samen met haar partner Jasper, thuis aan de keukentafel te werken. Wanneer je Noortje vraagt hoe zij het thuiswerken ervaart, geeft zij aan het fijn te vinden. Maar het soms ook wel écht nodig te hebben dat Jasper weer eens de deur uitgaat. Helaas, want dat zit er nu niet in. Toen zij nog alleen thuis werkte, merkte zij dat zij meer zichzelf kon zijn. Ze had met niemand rekening te houden en alles wat Jasper achter zich liet slingeren had ze dan tenminste geen last van. Ook mist zij écht iets aan elkaar kunnen vertellen. Eigenlijk mist ze die momenten dat ze samen uit werk, gezellig in de keuken stonden te koken en de dag bespraken.

Wanneer Noortje bij mij komt, is de vraag hoe kan ik meer ruimte voor mijzelf creëren en mij niet laten afleiden door de ander. Het is niet zozeer Jasper waarover het gaat. In gesprek komt zij erachter, dat zij de verbinding mist met haar moeder. Als dochter ervaart zij het contact erg oppervlakkig. De nieuwsgierigheid in contact met Jasper is er, wanneer zij samen uit werk aan het koken en eten zijn. Een hele dag op elkaars lip, brengt haar terug naar het gevoel dat zij als klein meisje ervaarde. Het échte contact met haar moeder, dat is wat zij mist. Zij verlangt ernaar zich écht te kunnen verbinden met de ander. Maar kan zij zich verbinden met zichzelf?

Je vader vs je moeder. 

Altijd is Feline gefocust op haar vader, als hardwerkende man zorgde hij voor het gezin. Zij werd geïnspireerd door zijn harde werk, hij bracht letterlijk het brood op de plank. Wanneer haar moeder in Feline haar ogen wéér eens de zoveelste opmerking maakte, was ze er klaar mee. Dat was het laatste moment, dat Feline haar moeder heeft gesproken. Haar business draait goed, maar wanneer er even adempauze is, slaat de onzekerheid toe. Zullen mensen zitten te wachten op haar goed bedoelde adviezen. Kan ze niet beter weer in loondienst gaan. Hoeft zij minder hard te werken en die angst, die zal dan vast minder worden. Ogenschijnlijk aan de oppervlakte gaat het hier over het harde werken. Alleen onderliggend gaat het over Feline en haar vrouwenlijn. Kan Feline aannemen dat zij de dochter is van deze twee ouders? Of blijft de onzichtbare pijn, afwijzing & verdriet een rol spelen in het succes van haar onderneming?

Om af te sluiten met Anouk. Anouk houdt ontzettend veel van haar liefdevolle man. Hij is een fijne vader, ontzettend lief voor de kinderen en altijd aanwezig. Zij als kostwinnaar heeft het soms zwaar te voorduren. Alleen Anouk denkt als ik zie wat een liefde onze kinderen mogen krijgen van hem als vader, daar doe ik het voor. In bed ligt ze soms te malen. De angst en paniek is voelbaar. Als kostwinnaar is het soms ook heel kwetsbaar, maar wat er gebeurt ze blijft doorgaan.

Haar moeder heeft weleens gezegd, ach lieverd doe toch eens wat rustiger aan, die man van jou kan ook eens wat meer inbrengen. Ze wuifde het weg en ging verder. Ze twijfelt, ziet ze het dan toch verkeerd en profiteert hij van haar? Dat is wel, wat mam altijd over papa zei dacht ze. Haar vader heeft ze nooit gezien. Heeft Anouk geleerd echt van allebei haar ouders te kunnen houden? Of is het slechts de waarheid van haar moeder die zij is gaan geloven.

Het doorwerken van de vrouwenlijn in het hier en nu kan op heel veel verschillende manieren ervaren worden. Herken je jezelf in één van bovenstaande voorbeelden? Deze ervaringen, gedachtes en gevoelens kunnen altijd in lijn gelegd worden met je levenservaringen. Waarbij de verbinding met het onzichtbare gemaakt kan worden. Durf met moed en lef jouw familiepatronen te onderzoeken. En ga van symptoombestrijding naar een fundamentele verandering vanuit de kern. Als familierelatietherapeut (contextueel systeemtherapeut) help ik jou zodat het hier en nu kan worden geleefd vanuit de context van jouw bestaan. Ervaar meer balans in je leven en je onderneming. Voel de verbinding en laat de liefde stromen. Maak al jouw dromen waar. Ontdek wat een familieblauwdruk jou kan vertellen over jouw leven en jouw onderneming. Want daar waar je gaat, reist je familie met je mee.

 

1:1 Familieblauwdruk traject

Deel deze post met vrienden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top