fbpx

LieverVrij

“Ik cancelde al mijn plannen en was er voor hem.”

Vroeger voelde ik me schuldig

De afgelopen week lag onze zoon Odin (1,5 jaar oud) een hele dag ziek in bed met koorts. Op dat moment wist ik één ding zeker: ik annuleer al mijn plannen en ben er voor hem. Vroeger zou ik me schuldig hebben gevoeld omdat ik door deze keuze tekortschiet.

Mijn intentie was altijd om het goed te doen voor iedereen. Maar de angst om weer afgewezen te worden door anderen was groter dan mijn verlangen om een leven te leiden dat bij mijn eigen voorwaarden past en in harmonie is met anderen.

Laat je jouw geluk ervan afhangen?

Het klinkt logisch om anderen te behandelen zoals je zelf behandeld wilt worden, maar vaak vergeten we onszelf hierin. We stellen onszelf teleur omdat we proberen tegemoet te komen aan de behoeften, hulp of ondersteuning van anderen.

Je begrijpt vast wel de boodschap die ik hier wil delen. En dit komt vaker voor dan je denkt, bijvoorbeeld in uitspraken als: “Ik ben pas gelukkig als mijn kinderen gelukkig zijn.”

Misschien heb jij jezelf hier ook schuldig aan gemaakt. Heb je jouw geluk en plezier laten afhangen van je kind(eren)? Of hebben jouw ouders dat bij jou gedaan?

De twee uitersten

Het is een van de zwaarste lasten voor een kind om te dragen. Je voelt je namelijk verantwoordelijk om altijd blij en gelukkig te zijn, anders zijn papa en mama dat niet.

Wat ik vandaag met je wil delen zijn twee uitersten: de zorg voor je kinderen wanneer ze ziek zijn en de wens dat je kinderen gelukkig zijn.

Het gemeenschappelijke aspect van deze twee voorbeelden is dat jij in beide gevallen het leven aan je kinderen voordoet. Je bent het aan hen verplicht om je eigen dromen waar te maken.

Of dat nu betekent dat je beschikbaar wilt en kunt zijn wanneer ze ziek zijn, of dat je ervoor zorgt dat je gelukkig bent zodat zij ook gelukkig kunnen zijn.

Creëren vanuit echtheid

Feit blijft dat er geen andere ouder is die hen kan laten zien hoe ze hun leven moeten leiden. Jij bent het aan hen verplicht om je eigen pijn, verdriet, wanhoop, geluk, plezier, liefde en levenswijsheid te dragen en het leven voor te leven aan hen.

Vanuit deze basishouding is het Ge-wild Ondernemen programma tot stand gekomen. Het creëren van een authentiek bedrijf door echtheid van binnenuit.

Ondernemen vanuit echtheid betekent dat je jouw leven moet blijven invullen op basis van jouw eigen waarden. Hoewel je mensen zult teleurstellen, is het belangrijk om je af te vragen wie je het meest teleurstelt als je je leven blijft invullen op basis van de verwachtingen van anderen.

Welk voorbeeld geef jij?

Wanneer je dat doet, stel je jezelf teleur. En welk voorbeeld geef je daarmee aan je kinderen?

Als jij, net als ik, de behoefte hebt om je kinderen een leven voor te leven dat bij jou past, waarin er ruimte is voor jou als vrouw, moeder, partner en ondernemer, dan is Ge-wild ondernemen iets voor jou.

Er ontstaat pas een zuivere verbinding als iedereen de vrijheid voelt om autonome keuzes te maken vanuit hun eigen plek.

Wat mag jij ontvangen?

Leef en onderneem jij vanuit je echte zelf?
Voel je de ruimte om jouzelf volledig te laten zien?

In het Gewild Ondernemen traject leer je een écht en authentiek bedrijf te bouwen van binnenuit, vanuit jouzelf.

Bekijk deze pagina voor de actuele informatie van het Gewild Ondernemen traject.

Deel deze post met vrienden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top