fbpx

LieverVrij

Jouw koelkast, gevuld met voeding of familie?

Bij het openen van deze blog, dacht je misschien wat heeft de koelkast met mijn familie te maken.

Nou heel veel.

Ik vertel je wat het verband is tussen familie en voeding, omdat ons leven een aaneenschakeling is van bewuste en onbewuste levenservaringen die ons vormen tot wie wij in het hier en nu zijn.

Eten is naast relaties een groot onderdeel van ons leven en vervult daarmee een groot onderdeel van onze familie (geschiedenis). Ervaar jij (weleens) problemen op het gebied van jouw voedingspatroon?

Misschien herken je er wel één:
–       Het bord moet leeg.
–       Eten is gezellig.
–       Gastvrij zijn betekent eten in huis hebben en mee-eten.
–       Wat de boer niet kent eet hij niet

Ook wanneer je mij langer kent, weet je dat ik samenwoon met een orthomoleculair therapeut en dat ik voeding echt zie als een mogelijke bron voor een gezond en verrijkt leven. En welke familiaire overtuigingen en gedragingen heb jij meegekregen op het gebied van voeding

Herkenbare overtuigingen zijn veelal op bewust niveau, alleen ook op onbewust niveau spelen deze overtuigingen een grote rol..

Wanneer je altijd hebt gehoord dat je te dik bent en hierdoor een eetprobleem hebt ontwikkeld. Of dat er nooit voldoende eten op tafel stond, omdat je wist dat je ouders het financieel niet breed hadden. Jij hierdoor nu altijd je koelkast gevuld hebt, omdat ‘te kort’ in jouw systeem is komen te zitten.

Oftewel achter eten gaat vaak veel meer schuil dan alleen onszelf voeden. Voeding kan een goed excuus zijn voor verdriet, angst, boosheid of pijn. Op deze manier kunnen we belemmerende voedingspatronen ontwikkelen.

We eten bijvoorbeeld om leegte op te vullen of om rustig te worden. Of we proeven niet wat we eten, kunnen niet stoppen met eten, drinken of voelen niet wat we nodig hebben. Maar ook kunnen patronen ontstaan waarbij we bijvoorbeeld niet kunnen eten in aanwezigheid van anderen.

Soms gaat het verder. Dan is het niet alleen de gewoonte die voor jou bepaalt wat en wanneer je eet, maar is er sprake van dwangmatigheid. Je móet eten om grip te houden op het leven.

De problemen die wij hebben met voeding, zijn wegwijzers naar een diepere laag. De laag waar we vaak – en heel begrijpelijk – maar liever niet verkeren.

Maar die laag hoort wel degelijk bij jou en bij het leven.

Het gevolg is een ongezonde leefstijl en buikvet.. Door verhoogde stress, makkelijkere keuzes en de hoge verwachtingen die ons als mens opgelegd worden.

Ik heb niet de invloed dat voeding en gezondheid op wereldniveau kan worden aangepakt – al zou ik dat graag willen – het collectieve niveau zal alleen kunnen worden geheeld als jij en ik onze eigen problemen met voeding aanpakken.

Ons lichaam is onze leermeester, wij mogen ontvankelijk zijn voor zijn signalen. Welke voeding stoppen wij erin?

Maar dan moeten we die wel willen en kunnen horen en ze niet met harde hand wegdrukken of verdoven met voeding die onze gezondheid geen goed doet!

Als je weer ontvankelijk bent voor je lichaam, zal je zien dat diëten en de sportschool alleen maar een ondersteunende rol kunnen hebben en nooit de enige oplossing zullen zijn.

Want het belangrijkste is de relatie die je met jezelf hebt.

Weinig mensen gaan er echt voor om hun leefstijl aan te passen. Toch bereik je daar véél meer mee. En is het resultaat blijvend. Hiermee help je niet alleen jezelf, maar ook anderen mensen binnen je familie op het gebied van voeding en gezondheid.

En omdat ik niet van quick-fix oplossingen houdt, sta ik helemaal achter het online-programma van Iris.

Een duidelijk actieplan zorgt voor houvast en stabiliteit zodat de keuzes die jij maakt gezondheid oplevert. Dit Anti-Buikvet programma helpt je daarmee. Met een investering van 1 uur weet je wat voor jou werkt. Hoe jij dat irritante buikvet verbrand.
–           Wat zou het voor jou concreet betekenen als je zo grip krijgt op (vr)eetbuien?
–           Wat zou het voor jou betekenen als je meer energie hebt om tijd door te brengen met je gezin of voor je hobby?
–           Wat zou het voor jou betekenen als je zou barsten van het zelfvertrouwen en een voorbeeld bent voor je kinderen of je omgeving.
–           Wat zou het voor jou betekenen als je jezelf niet meer in de weg zit en trots bent op jezelf?

Ja, ik wil de cursus ‘anti-buikvet’ volgen.

Oh en deze training is voor meerdere familieleden waardevol. Zo vullen jullie de koelkast, om je te voeden met dat waar je je gelukkiger door voelt. Dat zorgt gegarandeerd voor meer balans en verbinding. In basis met je eigen lichaam, jezelf en daardoor in relatie met de ander.

Echt aan aanrader. Iris ken ik als een betrokken en liefdevolle vrouw. Toen ik haar na haar bevalling zag, was zij binnen no-time weer in shape. En dat niet alleen, er was ook nog tijd voor zichzelf, haar familieleden en geliefde.

Wil jij ook een fundamentele verandering? Een programma dat je aan het denken zet, zodat jij zelf gemotiveerd bent om gezonde keuzes te maken.

Het is deze kleine investering, echt helemaal waard.

Tot maandag (28 juni) biedt ze hem aan voor slechts twee tientjes (daarna verhoogt de prijs aanzienlijk) Klik hier

Laten we onszelf en de volgende generaties, anderen normen, waarden en overtuigingen meegeven over een gezonde bewustere familiekoelkast. Om daarmee de keus voor gezonde voeding binnen je familie.

Deel deze post met vrienden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top