fbpx

LieverVrij

Bouw een authentiek bedrijf

Bouw een authentiek bedrijf door te ondernemen van binnenuit.

Door jezelf te verbinden met de oorsprong van je emoties uit het verleden, kun je beter begrijpen waar deze gevoelens vandaan komen. Het is vooral belangrijk om je te concentreren op de fysieke sensaties die gepaard gaan met herbeleving van traumatische ervaringen. Als je deze pijnlijke gevoelens uit het verleden kunt ervaren, zul je meer inzicht krijgen en automatisch een verschuiving in je levensverhaal ervaren.

Het gaat niet over het behandelen van actuele klachten, als wel het achterhalen van de oorsprong uit het verleden.

Gewild ondernemen, gaat daarom ook niet over het fixen van een succesvolle onderneming. Als wel het achterhalen van de (steeds terugkerende) belemmerende patronen. Om daarop volgend passende actie te ondernemen.

Een authentiek bedrijf ontwikkelen vereist dat je bereid bent om je persoonlijk te ontwikkelen en te begrijpen welke thema’s van angst, schuld en schaamte uit jouw verleden rusten. Dit betekent dat je de levenservaringen die hebben geleid tot niet-helpende gedachten en gedragingen moet ervaren en begrijpen.
Door deze persoonlijke ontwikkeling zal je in staat zijn om een bedrijf te creëren dat echt bij jou past en dat zich onderscheidt van andere bedrijven.

Enkele voorbeelden, waaruit je herkent dat er schuld, angst en/ of schaamte rust op thema’s uit je verleden:

zelftwijfel, afwachtend in het maken van keuzes
Gebrek aan zelfvertrouwen
vermijding van uitdagingen en risico’s,

Angst om te falen. Te falen voor wie? Naar welke goedkeuring hunker jij in je bedrijf, ja vader, je moeder of beiden?

Wanneer de pijn te groot is, en vluchten, vermijden of verdoven een overleving is. Zal je eerder toegeven aan ongezond eten, Netflix, doelloos scrollen, shoppen, drank, drugs en anderen verslavingen.

Wanneer je dat (h)erkent, zal je in staat worden gesteld om anderen keuzes te maken. Voor jezelf en hoe jij het leven wilt voortleven.

Want zeg eens eerlijk, hoe wil jij herinnerd worden?

Vanuit mijn expertise als contextueel systeemtherapeut ondersteun ik je bij deze ontworteling in je leven én onderneming, waardoor je ontdekt wat van jou is én wat je hebt aangenomen uit zorg voor de ander.

Gewild ondernemen. Het 3 maanden programma voor het bouwen van een authentiek bedrijf door echtheid van binnenuit: klik hier voor meer informatie.

 

Deel deze post met vrienden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top