fbpx

LieverVrij

Kiezen voor jezelf maakt eenzaam

 

Betekenis en verbondenheid
Je kan nog zoveel verschillen van allen mensen om je heen, wat je gemeen hebt is dat wij allen verlangen naar betekenis én verbondenheid. Het individueel sterk worden, kiezen voor jezelf oftewel ‘assertiviteitstrainingen’ is lange tijd het uitgangspunt geweest van aan jezelf werken. Alleen het maakt eenzaam. Het doet geen recht aan jouw relaties met belangrijke anderen, familieleden, relaties en vriendschappen.

Werken aan jezelf
Het maken van keuzes die in lijn zijn met je eigen behoeften en verlangens kunnen soms leiden tot een gevoel van eenzaamheid. Wanneer je beslissingen neemt die afwijken van wat anderen verwachten of willen, kan dit leiden tot spanningen in relaties en een gevoel van vervreemding. Het is onmogelijk om altijd iedereen tevreden te stellen en tegelijkertijd trouw te blijven aan jezelf. Het is belangrijk om je eigen behoeften serieus te nemen en grenzen te stellen die passen bij jouw waarden en doelen.

Werken aan en in je bedrijf
Het creëren en onderhouden van een eigen bedrijf kan lastig zijn als het gaat om het maken van persoonlijke keuzes. Het vereist toewijding, ‘hard’ werken en het nemen van belangrijke beslissingen die passen bij jouw waarden en visie, zelfs als anderen het er niet mee eens zijn. Dit kan leiden tot een gevoel van eenzaamheid wanneer mensen om je heen je niet altijd begrijpen. Soms moet je keuzes maken die anderen niet volledig kunnen waarderen of ondersteunen, zoals het nemen van risico’s, het bepalen van je eigen werktijden of het investeren van geld op een manier die anderen misschien niet begrijpen.

Gewild ondernemen
Gewild ondernemen is voor jou wanneer je bereid bent om te kiezen voor jezelf én de verantwoordelijkheid neemt om passend in relatie tot anderen te zijn en blijven. Een persoonlijke reis, waar je groei, kansen én mogelijkheden tot je komen. Het maken van keuzes voor jezelf en het volgen van je eigen visie kan uiteindelijk leiden tot vervulling en succes, zowel op professioneel als op persoonlijk niveau. Ben jij verschuldigd aan jezelf om je dromen te realiseren en deze passend voor te leven aan de volgende generatie?
Meld je aan via deze link.

Deel deze post met vrienden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top