fbpx

LieverVrij

Omarm pijnlijke emoties voor persoonlijke en zakelijke groei

Om je kindertijd te erkennen, is het nodig om voorbij schuld en schaamte te gaan en deze tijd volledig onder ogen te komen. Het toelaten en verwerken van pijnlijke emoties is cruciaal voor persoonlijke en zakelijke groei.

Wij leven in een cultuur waar pijn niet meer mag bestaan. Het kunnen toelaten, beleven en verwerken van opgelopen (psychische) pijn, is noodzakelijk voor een daadwerkelijke heling.

Het gaat niet over pijn om de pijn, of over een verheerlijking van het lijden. Wel over een diepere werking van het onthullen van oude pijn, want dan kom je tot het oplossen van je lijden toe.

Je probeert je pijn te vermijden uit angst voor de confrontatie met het pijnlijke verleden.

Het gevoel dat aan de pijn van je ontkenning gekoppeld is, is gelinkt aan gevoelens van overgeleverd zijn, van machteloosheid.

Door verdringing probeer je deze gevoelens niet te voelen, maar blijft je lijden bestaan.

Als ondernemer kan het vermijden van pijnlijke emoties en gevoelens leiden tot het negeren van problemen en uitdagingen binnen je bedrijf.

Hierdoor zal de ontwikkeling van groei in de breedste zin van het woord uitblijven binnen jouw bedrijf. Je kan dit ervaren als vermindering van verbinding met jezelf én je bedrijf. Waardoor je (zelf)vertrouwen verminderd en je daarmee in een neerwaartse spiraal zit.

Aan de andere kant kan het toelaten, beleven en verwerken van pijnlijke emoties en gevoelens binnen je bedrijf leiden tot een cultuur van openheid, begrip en empathie.

Dit kan weer zorgen voor een hogere mate van betrokkenheid, loyaliteit en productiviteit bij jezelf, medewerkers of andere samenwerkingspartners. En nog belangrijker, een betere relatie met jezelf én je klanten. Hierdoor zal je persoonlijke en zakelijke groei in de breedste zin van het woord toenemen.

Beleef en verwerk tijdens het Ge-wild ondernemen 3 maanden programma. Klik hier voor meer informatie.

Deel deze post met vrienden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top