fbpx

In maart 2009 gebeurde er iets waardoor mijn leven in één klap op zijn kop stond. In de jaren daarna ontdekte en voelde ik dat dit de lessen zijn om te leven en ondernemen vanuit mijn diepste zijn. 

Om jou te laten voelen, ervaren en doorleven dat het leven een aaneenschakeling is van ervaringen. Jij mag terug naar de kern van jouw bestaan en belemmerende familiepatronen loslaten. Zodat jij meer balans, verbinding & liefde zal voelen.

De keuze die mijn leven voorgoed veranderde

Wanneer ik op jonge leeftijd te maken krijg met een scheiding, veranderde er veel in mijn leven. Mijn ouders vonden elkaar niet om vanuit een gezamenlijk belang het beste te organiseren voor mijn zusje en mij. Zij kozen hun eigen weg en ontstond daar een samengesteld gezin.

Binnen het samengestelde gezin neem ik een oneigenlijke rol op mij. Zorgen voor de ander. Wanneer mijn investering niet wordt gezien of erkend, is er na een aantal jaren slechts één keuze over: Blijven zorgen voor de ander of kiezen voor mijzelf. Ik koos voor dat laatste in maart 2009.  
Eigenlijk wist ik helemaal niet wat ik op dat moment moest doen. Wat kon ik doen om de thuissituatie te veranderen? Aan wie kon ik hulp vragen? Wat zouden zij kúnnen veranderen? 

Naar opa en oma gaan was voor mij de beste oplossing. Ik ervaarde dat ik bij hen meer rust vond, dat ik niet meer bezig hoefde te zijn met wat zich thuis afspeelde. Ik kon mij bezighouden met school, vriendschappen, sport en met dat wat passend was voor mij.

Wij mogen ervaren wie wij ten diepste zijn..

Zodat je degene wordt die jij al bent

Tijd om stap voor stap te helen

Ondanks dat het een hele moeilijke beslissing was weg te gaan uit het ouderlijk huis, ben ik blij met die beslissing. Het was een noodzakelijke stap om trouw te blijven aan mijzelf. Ik ervaarde dat ik op reis was. Niet een reis ver weg van hier. Een reis naar binnen, het durven aankijken welke pijn ik met mij meedraag. Boos, verdriet en teleurstelling. Om te leren voelen, doorleven en ervaren.

Alleen toen begon ook mijn zoektocht. De zoektocht naar wie ik ben. Alleen wie ben ik, zonder mijn ouders? Voor 50% bestaande uit mijn vader en 50% uit mijn moeder? De bloedband. De familiegeschiedenis is daar waar je het leven leert. 
De behoefte ontstond om wat ik heb gezien, gehoord en gevoeld te doorleven. Dat deze onverwerkte pijn niet over wordt gedragen aan de volgende generatie, de kinderen van de toekomst.

Alleen hoe doe je dat? Van mijn ouders leerde ik immers de basis van het leven. Ik begon vragen te stellen. Ik wilde leren begrijpen waarom het was zoals het was. Ook wilde ik de geschiedenis van mijn ouders leren begrijpen. Ik investeerde heel veel tijd om mijzelf, mijn familiegeschiedenis, mijn pijn, verdriet, wanhoop en gemis te onderzoeken, te doorleven en te dragen.

Behaalde ik het diploma HBO Maatschappelijk werk en dienstverlening en later ook contextuele systeemtherapie. Wanneer je leert naar de donkere kant van het leven te kijken, wordt aan de anderen kant het licht gezien. En dat je soms even de ander nodig hebt, weer het licht te vinden in jouw leven.

Heb ik mogen werken in de ouderenzorg en jeugdzorg. Waar ik de dialoog ben aangegaan met vele gezinnen, jongeren en hun familie. Hoe sta je in relatie tot elkaar? Wat is ervoor nodig om relaties te herstellen? Mag er tijd en ruimte zijn om te rouwen? Te voelen en te doorleven wat je ervaart. Kun je leren je eigen pijn te dragen of is het té zwaar en komt het bij jouw kinderen terecht? Hoe je kunt ontschuldigen en opnieuw in verbinding komt met elkaar.

En op de vraag, waarom ik doe wat ik doe? Dat werd op mijn 15e al duidelijk!

Vragen als. Hoe kan ik belemmerende patronen doorbreken, leven vanuit liefde en herstellen als je (emotioneel) van elkaar verwijderd bent? Zijn essentiële levensvragen waar ik al sinds mijn 15e mee bezig ben. 

Ons levensverhaal vormt ons tot wie wij zijn. Met iedere gebeurtenis die van betekenis is. De (familie)relaties waarmee je in contact bent. Deze relaties zijn altijd in beweging. Vragen als waar komen mijn ouders vandaan? Wat hebben mijn opa en oma doorgegeven als ouders? Hoe was de relatie tussen mijn ouders en hun ouders? Welke (emotionele) investeringen zijn er gedaan en zijn deze investeringen gezien? Werden zij daarin erkend? Wat wil ik nalaten en hoe wil ik herinnerd worden als mens? Levensvragen. Veel vragen en vaak in een net andere context. Die mij en jou vormen als mens in relatie tot jouw dierbare. 

En opeens wist ik het. 

Ik ben familierelatie therapeut, waarin ik mensen meeneem in de ervaring en beleving dat het hier en nu niet los gezien kan worden van onze geschiedenis. Van onze opvoeding. Hoe wij in relatie staan met onze ouders en zij weer met hun ouders. De zichtbare en onzichtbare relaties. Welke normen en waarden er binnen de familie worden gehanteerd. En hoe je vanuit daar naar jouw binnenwereld en de buitenwereld kijkt. Hoe je kan leren je eigen pijn te dragen. Dat herstellen en her-verbinden mogelijk is, wanneer je jouw pijn aan durft te kijken. Dat de balans hersteld kan worden. En dat wij mogen ervaren wie wij ten diepste zijn.

Oké nog even iets luchtigs over mij

Zo. Dat was het wel even. Ik zeg altijd de zwaarte mag je afwisselen met de lichte kant van het leven, zoals donker en licht in een samenspel elkaar afwisselen. Leeft het donker vaak naast mooie lichtpuntjes. 
Mensen die mij echt kennen, weten dat ik graag praat over de diepzinnige kant van het leven. Aan de anderen kant hou ik enorm van lachen, plezier maken en iedere dag mooie herinneringen maken. Voor mij zijn dit gelukshormonen voor mijn ziel. 

Nu dan nog even een paar weetjes als je mij écht goed zou kennen: 

Ik ben al jaren gelukkig met Paul, wij wonen samen in Utrecht. En zoeken nu een waanzinnig nieuw huis, met heel veel grond voor een moestuin. Paul is mijn grootste inspiratiebron om het ondernemersavontuur aan te gaan. En precies hij is degene waar ik elke dag Ja tegen zeg en dankbaarheid voel stromen. En dat wij levensvragen samen mogen uitzoeken.

Veel doen vs. vertragen en verstillen. Ik wil soms nog even 100 dingen doen voordat ik vertrek of met iemand heb afgesproken. Iets met te weinig tijd in een dag. Aan de andere kant wil ik verstillen en vertragen. Ik houd ervan als er niets gepland staat. Ik de rust kan ervaren, lezen, wandelen en zijn.  

Ik ben een duizendpoot die van alles leuk vind! Haalde mijn motorrijbewijs en heb ik in 2020 wielrennen ontdekt. Fietsen, je maakt mij er als een kind zo blij mee. Mijn familie zal zeggen dat zij mij vroeger veelal op de rode Loeki fiets rondjes zagen rijden. 

Oh, en als je mij echt zou kennen, zou je ook weten dat ik met een borduurproject ben begonnen, wat mogelijk levenslang meegaat. Met vrienden en familie kan ik om dit project lachen. Ik laat het je weten, als het af is!

Nu is het aan jou..

Ik ben oprecht benieuwd naar jouw levensverhaal. Het verhaal dat jou heeft gevormd. Heeft jouw leven invloed op hoe jij nu in je leven en je onderneming staat? 

Mijn eigen coaches, supervisoren en mentoren deelde wijze woorden met mij. Nance je mag de tijd nemen om te helen, te voelen en ervaren. Levenslang leren. In iedere fasen van je leven kom je opnieuw en net weer in een andere jas iets van jezelf tegen. Ervaar het. Voel het en doorleef het. Is er op dit moment iets in je leven waarin jij vastloopt of patronen die zich herhalen in welke vorm dan ook. Vul dan onderstaand formulier in. Schrijf mij waar je pijnpunten liggen, waar je uitdagingen of waarin jij jouw grootste obstakels ervaart. Laten we samen kijken wat ik met en voor jou kan betekenen.

Het leven gaat over verbinden, met jezelf en in relatie met de ander. Dit hoef jij niet alleen te doen. Het is mijn missie om jou het hier en nu te laten ervaren in de context van jouw bestaan. Dat jij terug mag naar de kern van jouw bestaan en belemmerende familiepatronen los mag laten. Dat de balans hersteld wordt. En dat jij ervaart wie je ten diepste bent.

tot gauw,

Liefs Nance

Scroll naar top