fbpx

LieverVrij

Over mij

Nog nooit heb ik mij zo stevig gegrond gevoeld in mijn verleden, en in verbinding met mijn toekomst. Om het leven voor te leven aan mijn kind. Dat is namelijk precies de reden waarom ik als contextueel systeemtherapeut werk. 

Vaak deed ik het anders. Niet omdat ik steevast tegen de gevestigde orde inga, als wel spreek waarover anders gezwegen wordt. 

Ik kijk niet weg, voor dat wat ik zie. 
Ik neem waar, door te luisteren wat de signalen van mijn lichaam mij vertellen. 
Ik hoor, wat er tussen de regels door bedoeld wordt.
En ik luister, naar alles wat niet gezegd wordt. 
Ik spreek, waarover anders gezwegen wordt. 

Vroeger stond ik luisterend bovenaan de trap. Wanneer beneden het schreeuwen harder was dan het televisiegeluid kon produceren. Kopjes en borden die kletterend en rinkelend de grond bereikte. Om de volgende ochtend, te horen dat er niets gebeurd was. Zwijgend nam ik deel op school. Niemand mocht immers horen hoe het thuis echt ging.

Wanneer ik ’s ochtends op de fiets stapte, nam ik spanning in mijn lichaam waar. Mijn hoofd vertelde mij, vanavond gaat het opnieuw mis. Bij thuiskomst was de drank al ingeschonken. Nog voor de pannen op het vuur stonden, zagen mijn ogen de klappen en hoorde ik het schelle geschreeuw. De spanning in mijn lijf verhoogde zich. 

Tranen stroomde over mijn wangen en mijn mond sprak. Hierover mag niet langer gezwegen worden. Nog voor mijn hoofd angst, onzekerheid en twijfel kon bedenken zei mijn lichaam op een dag vertrek.  

De spanning in mijn lijf en een wervelwind aan gevoelens wisselde elkaar af. Wanneer ik keek, luisterde én sprak, werd zichtbaar wat tot dan in het donker bleef. 

Elk antwoord op vragen uit mijn familiegeschiedenis, wakkerde mijn wens aan nog beter te voelen en begrijpen hoe systemen werken en elkaar positief en negatief beïnvloeden. 

Over hoe ik mijzelf nog beter kan gronden én laten dragen door mijn verleden. Wat ikzelf aan te kijken heb van de opgeslagen pijn én afwijzing. Zodat mijn kinderen gegrond én op hun eigen plek kunnen groeien. 

Antwoorden brachten steeds inzichten. Ook brengt het rust in mijn lijf én gevoelens worden nog beter gevoeld en gehoord.  Anders durven zijn maakt mijn persoonlijkheid authentiek. Mijn werkelijke natuur brengt mij terug naar mijn mens zijn. 

Om te weten dat er pas zuivere verbinding ontstaat als iedereen de vrijheid voelt om vanuit zijn of haar werkelijke plek autonome keuzes te maken. 

Ik ontwikkelde met mijn ervaringen, kennis en informatie een contextuele systeemtherapeutische vorm die voor mij past. De LieverVrij methode helpt je bij het vinden wat je werkelijke plek is én hoe je deze belichaamt wanneer er altijd een terugtrekkende beweging blijft naar je verleden. 

Als contextueel systeemtherapeut gids ik je terug naar jouw werkelijke plek. Je wortels vestigen zich met elke stap dieper in de aarde. Tot je voelt dat je op je werkelijke plek bent. Met perfecte ruimte tussen wie voor én na je komen. Gegrond in je verleden, en verbonden met je toekomst. Precies op jouw plek, als individu in dit leven. Passend in verbinding. En om vanuit deze plek voor te leven.

10 jaar opleidingen en persoonlijke ontwikkeling o.a.: 

 • 2018 – heden Supervisie en intervisie
 • 2019 – 2022 Businesscoaching bij  verschillende coaches 
 • 2017 – 2021 Leren over leven: Contextuele basisopleiding en contextuele vervolgopleiding 
 • 2021 Leren over leven: Opstellingen met duplo 
 • Hogeschool Utrecht: Maatschappelijk werk en dienstverlening, specialisatie agressie en huiselijk geweld 

Klik hier voor uitgebreide lijst 

Veelgestelde vragen

Het inspireert mij, wanneer mensen krachtige keuzes maken die je hart vervult. Zo las ik, de zwaarste last voor een kind is het niet geleefde leven van een ouder. Wat wil je nalaten én hoe wil je op je sterfbed terugkijken op je geleefde leven? 

 

Hier wat keuzes: 

 1. Je mag oefenen, spelen én opnieuw kiezen: ik heb gekozen voor gym, turnen, volleybal, boksen, fitness, zwemmen, wielrennen en hardlopen. Om nu op dit moment heel gelukkig te zijn met Personal training & wielrennen. 
 2. Kind van gescheiden ouders, die na 8 jaar op 15-jarige leeftijd de moed bij elkaar verzamelde mijn vader op te bellen en te vragen: ‘Pap, vertel is. Wat is nou eigenlijk jouw verhaal?’
 3. Vertrok, kwam terug & vertrok: begin 2019, 2e mogelijke scheiding van mijn moeder. Ik vertrok na een ruzie én kwam terug door loyaliteit. Met daarbij één afspraak met mijzelf, als het nog 1 keer misgaat, vertrek ik. Kort daarna ben ik voorgoed vetrokken naar mijn opa en oma. 
 4. Als ik maar nooit zo wordt…: de afkeer naar mijn verleden, bracht mij in verbinding met datzelfde verleden. Op een veel diepere laag dan ik met mijn hoofd kon bedenken. Door de pijn echt aan te gaan, uit te nodigen en voelen heel ik en kan ik het vanuit mijn werkelijke plek doorgeven aan mijn kind. 
 5. Ieder weekend een feest, maar altijd graag huismuts geweest. 
 6. Zwangerschap, bevallen & opvoeden: De bewuste keus voor de zwangerschap. Met de juiste ondersteunen van supplementen én voeding. De wens zo natuurlijk mogelijk te bevallen (1e keer niet helemaal gelukt) en een volledige lotusbevalling te bieden. Een opvoeding dicht bij de natuur en zo min mogelijk bewerkte producten. Geen vaccinatie wanneer niet verplicht en een vorm van onderwijs die écht past. 
 7. Van Stad naar land: Wij, mijn man paul, onze zoon Odin en mijn schoonouders, verruilde de stad Utrecht en Nieuwegein voor Beuningen Overijssel. Hier waren wij allen nog nooit geweest én hebben wij geen familie wonen. Het brengt ons op onze werkelijke plek en laat onze dromen uitkomen. De eenvoud en verbinding met de natuur. 
 8. Ondernemerschap en moederschap: De onderneming als ondersteuning aan het goede gezinsleven. 
 9. Moestuin en pluktuin: van een 4m2 balkon naar een 7500 m2 tuin. Ik leer groene vingers te krijgen én ontdek hoe blij ik word van het aanleggen en onderhouden van een pluktuin. 

Rust, Ruimte en reflectie. 

 

Rust om te zijn, met alles wat is. Op een plek met mensen waar de ruimte is om te mogen zijn. Waarbij ik altijd door de spiegel van een ander, naar mijn eigen pijn en wonden mag blijven kijken om ze te voelen te helen. 

Onze schuur ombouwen tot ZijnsCentrum om deze prachtige plek te kunnen delen, omdat jij ook mag komen onthaasten én opgeladen weer terug naar huis mag gaan. Een boek schrijven. Ons gezin op ten duur uit te mogen breiden met nog meer kinderen én een hond. Om daarna eens met elkaar en een camper op pad te gaan. 

Gezien

CK MAGAZINE

Meesters achter de schermen

Scroll naar top