fbpx

LieverVrij

Waargebeurde verhalen

7 boeken over waargebeurde verhalen, mensen die zijn getekend voor het leven en de weg van keuzes die ieder afzonderlijk bewandelt.

Winnen of Leren – Noa Pothoven

Je kunt alleen maar winnen of leren. Falen bestaat niet.
Op jonge leeftijd (over)leven met PTSS: depressiviteit, Anorexia en zelfbeschadiging.
Bestel het boek hier.

Dit gebeurt alleen in films – Sanneke Langendoen

”Sanneke, tussen je 20e en 30e levensjaar ga je een paar belangrijke keuzes maken. Je rondt je studie af, koopt een huis, gaat trouwen en start misschien wel met kinderen. Dit is de periode waarin je volop in ontwikkeling bent. Luister meisje, je hebt twee keuzes: of je laat jezelf afglijden tot een hoopje ellende – want alles is klote en je bent slachtoffer van dit alles – of je kiest voor het leven, je gaat ervoor en je geniet van alles wat op je pad komt.”
Klik hier om het boek te bestellen.

Licht in de tunnel – Marc de Hond

”Soms zie je in een rouwadvertentie: ‘Mijn vrouw verloor de strijd tegen kanker’. Ik heb altijd gezegd: ‘Dat is zulke grote onzin! Van kanker kun je helemaal niet verliezen. Want als je dood bent, is je kanker ook dood. Dat is nogal dom van kanker. Maar dan is er minimaal sprake van gelijkspel. Dus zet dit maar in mijn rouwadvertentie: ‘Marc de Hond speelde glorieus gelijk spel.”
Bestel het boek hier.

Moederziel – Sophie Zeestraten

”Ik zat er verslagen bij. Wat had dit met mij gedaan, toen? Hoe veel pijn. Dat moet wel, maar ik wist het niet meer. Het was compleet blanco in mijn hoofd. Hoe kon ze? Hoe kon je het je eigen kind aandoen? Dat het zo onwelkom is? Wat was er in godsnaam mis met mij, in haar ogen?”
Klik hier om het boek te bestellen.

De keuze – Edith Eva Eger

”Mijn moeder vertelde me ooit iets wat ik nooit zal vergeten, ‘ begon ik. ‘Ze zei: ”we weten niet waar we naartoe gaan, we weten niet wat er gaat gebeuren, maar niemand kan dat wat je in je eigen gedachten stopt van je afpakken.”
Bestel het boek hier.

Anne Kroniek van een zoektocht – Hans Faber

”Over het meest gruwelijke zwijgen we omdat de omvang van het leed niet te bevatten is, zeg ik in mijn eigen woorden. Het is niet voor te stellen wat Anne is aangedaan, de ergste nachtmerries vallen erbij in het niet. En als we al in staat zouden zijn om het beest in de bek te kijken, dan zijn we zeker niet bij machte erover te spreken.”
Klik hier om het boek te bestellen.

Schatgraven in de kelder van tante D – Maureen Davis

”De tranen stroomden over mijn gezicht. Hij luisterde, hij stelde vragen, hij sprak over een diepe wond, over Oerdrang, over je hart volg, over heen van wonden. De belangrijkste zin die hij uitsprak, herinner ik mij nog als de dag van gisteren. Hij zei: ‘Met je bezoek aan het graf van je vader heb je het enige juiste gedaan om je diepe wond te helen.”
Bestel het boek hier.

Welk boek raad jij mij aan?
Geboeid door levensverhalen die er toe doen, ben ik de afgelopen jaren meegenomen in de levensverhalen die hebben getekend voor het leven.

Welk boek raad jij mij aan te lezen en waarom? Laat jouw reactie achter in de comments.

Ik ‘lees’ er naar uit!

 

Deel deze post met vrienden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top