fbpx

LieverVrij

Wat je niet leest op de website van je therapeut

Wat je niet leest op de website van je therapeut;
De ongecensureerde waarheid over therapie

De emotionele achtbaan
Het onverwachte: Bij de start van een traject voel je je misschien stabiel, maar wat er daarna gebeurt kan je overweldigen. Oude emotionele lagen worden aangeraakt en soms voelt het alsof het slechter met je gaat, of dat je emoties ervaart die je nog nooit eerder hebt gevoeld.
Emotionele deuren openen: Tijdens sessies met je therapeut worden emotionele deuren geopend die je voorheen goed gesloten hield. Het kan oncomfortabel zijn, maar een goede therapeut zal naast je blijven staan terwijl je door deze gevoelens gaat.
Van huilen tot lachen: Tijdens het therapeutisch traject kunnen emoties hoog oplopen. Van huilen tot schreeuwen en zelfs lachen. Maar vergeet niet dat dit allemaal deel uitmaakt van het proces om jezelf beter te leren kennen en te groeien.
Emoties hebben geen grenzen: Een goede therapeut is bereid om alle gevoelens te omarmen die tijdens een sessie naar boven komen. Of het nu woede, verdriet of geluk is, je therapeut zal er zijn om je te ondersteunen.

Kijk in je eigen spiegel
Soms kan een sessie erg confronterend zijn. Wanneer je aanhoudende patronen en gedragingen ervaart die jouzelf en je onderneming op een plek houden die je niet langer past.

  • Het houdt je klein
  • Je spreekt je niet echt uit
  • Wilt iedereen bevriend houden
  • Blijft continu zorgen voor een ander Je wilt niet kiezen

Oftewel je blijf in je eigen rondjes draaigen en je word geconfronteerd met je eigen gedrag en patronen. Het is als kijken in je eigen spiegel, om jezelf te realiseren dat wat je ziet aan verandering toe is.

Diepe persoonlijke openbaringen
Tijdens een therapeutisch traject kan je onverwachte ontdekkingen doen over jezelf, die je wellicht nog nooit eerder hebt uitgesproken of ervaren. Deze ervaringen zijn vaak diep weggestopt in je lichaam en kunnen een grote fysieke schoonmaak teweegbrengen wanneer je ze eindelijk onder ogen komt. Het kan gepaard gaan met herbelevingen van traumatische ervaringen die je lichaam tot nu toe heeft onderdrukt. Maar laat je hierdoor niet afschrikken, want het opruimen en loslaten van deze opgeslagen emoties kan een bevrijdend effect hebben op je geest en lichaam. En hoewel het soms een emotionele rollercoaster kan zijn, zal een goede therapeut je begeleiden en ondersteunen tijdens dit proces. Dus wees niet bang om de uitdaging aan te gaan, want het kan de moeite waard zijn. Op de website zal in ieder geval niet vermeld staan dat de mogelijkheid bestaat ziek te worden van een therapietraject, want die uitnodiging sla je dan vast af.

Tijdens een therapeutisch traject kan je onverwachte ontdekkingen doen over jezelf, die je wellicht nog nooit eerder hebt uitgesproken of ervaren. Deze ervaringen zijn vaak diep weggestopt in je lichaam en kunnen een grote fysieke schoonmaak teweegbrengen wanneer je ze eindelijk onder ogen komt. Het kan gepaard gaan met herbelevingen van traumatische ervaringen die je lichaam tot nu toe heeft onderdrukt.

Maar laat je hierdoor niet afschrikken, want het opruimen en loslaten van deze opgeslagen emoties kan een bevrijdend effect hebben op je geest en lichaam. En hoewel het soms een emotionele rollercoaster kan zijn, zal een goede therapeut je begeleiden en ondersteunen tijdens dit proces. Dus wees niet bang om de uitdaging aan te gaan, want het kan de moeite waard zijn.

Op de website zal in ieder geval niet vermeld staan dat de mogelijkheid bestaat ziek te worden van een therapietraject, want die uitnodiging sla je dan vast af.

Verandering kost tijd
Websites staan vol met quick fix oplossingen, gouden formules en stappenplannen. De eerlijkheid gebiedt te schrijven, dat het in veel gevallen eerst minder goed gaat. Je hebt namelijk in de ogen van je verleden te kijken, het aan te gaan, te voelen én los te laten. En wanneer zich patronen en gedragingen al jarenlang in jouw systeem bevinden, hebben zich mogelijk al meerdere vertakkingen aangediend om je op de plek te houden waar je nu bent. Het vraagt bereidheid om keuzes te maken, hoe spannend of angstaanjagend het ook kan zijn. In de beweging van de keuzes kan je altijd weer van koers veranderen. Met welk gevoel zou jij willen sterven? Jammer dat ik de uitdagingen niet aangegaan ben of het was spannend en toch heb ik het gedaan… De keus is aan jou.

Gewild ondernemen
Een 3 maanden programma voor het bouwen van een authentiek bedrijf door echtheid van binnenuit.

Je brengt de onderstroom uit jouw verleden aan het licht. Wij praten niet over het verleden, als wel de invloed ervan op het heden. Op jouw leven en bedrijf.

Je werkelijke gevoelens komen meer in beweging. Waarbij je ontdekt dat je bewust en onbewust je patronen, verwachtingen, overtuigingen, normen, waarden en rituelen hebt aangepast aan je omgeving.

Ga terug naar de plek die jou werkelijk toekomt om vanuit daar jouw leven én onderneming passend vorm te geven.

Op jouw voorwaarden. Jouw keuzes. Jouw pad en route. Het is aan jou.

Meld je voor 1 juli aan voor een pilot-prijs, daarna sluiten de deuren t/m 2024.

Liefs,
Nance

Deel deze post met vrienden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top