fbpx

LieverVrij

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.

Hoe vaak doe jij iets wat je nog niet eerder hebt gedaan? Het ontdekken van nieuwe situaties, mensen, activiteiten of noem het op..

Misschien niet zo vaak en dat is eigenlijk het meest logische antwoord. Alles dat onbekend en onvoorspelbaar is, roept angst op. En wij moeten eerst die angst – veelal gedachten – overwinnen, om de sprong in het diepe te wagen.

De angst die tegen ons praat, probeert ons in onze comfortzone te houden. De comfortzone ken je, hierbinnen weet je hoe je reageert, wat je te wachten staat en hoe je vervolgens het beste met de situatie om kan gaan.

Wanneer we voorbij de angst/ paniekzone gaan ervaar je de leerzone. Hier ervaar je nieuwe dingen en vergoot je jouw bewustzijn in denken, voelen en handelen!

De allereerste familieschatkist brief

Vanuit mijn leerzone ontstond de familieschatkist brief. Hoe en op welke wijze ga jij vanuit jouw comfortzone naar jouw groeizone? Veel vrouwen schreven mij in de afgelopen weken, omdat zij veel herkenning vonden in hetgeen ik schreef of zij doormiddel van de mails hun eigen familiegeschiedenis weer wat meer onder de loep namen.

De familieschatkist brieven zijn een manier om jouw bewustzijn te vergroten in je denken, voelen en handelen. En dat is precies wat mij bracht, bij hetgeen ik met jou wil delen.

Ik wil je vragen te richten op jouw hartsverlangen, waarbij je voorbij je angsten mag gaan. Wanneer je dat lukt, kom je terecht in jouw leerzone!

Binnen de leerzone help jij jezelf om je bewustzijn in denken, voelen en handelen te vergroten en ontstaan er mogelijkheden tot groei. Dé plek waar je voelt of je jouw levenspad bewandeld. Je hartsverlangen volgt en doet wat écht past bij wie jij bent, wie jij wilt zijn of wat jij te doen hebt hier in het leven.

Om te beginnen en bij jouw leerzone uit te komen, heb je te onderzoeken welke levenservaringen jouw beperkende overtuigingen op dit moment in stand houden.

Misschien herken je jezelf in één of meerdere van deze uitspraken:
 • Als je voor een dubbeltje geboren bent, word je nooit een kwartje;
 • Niemand zit toch op mij te wachten;
 • Anderen mensen zijn veel beter dan ik;
 • ……. Maar wat als ik geen baan, inkomen of dak boven mijn hoofd heb;
 • Ik ben te jong voor … of ik ben te oud voor …;
 • Echt genieten van het leven, daar kom ik niet aan toe;
 • Met hard werken moet ik het verdienen;
 • Ik mis de nodige vaardigheden.

Jouw (familie)geschiedenis heeft jou gevormd tot wie je nu bent, hierin schuilen beperkingen én mogelijkheden. Wanneer ik alle angsten, beperkende overtuigingen of goed bedoelde adviezen vanuit mijn familie had nageleefd, zou ik waarschijnlijk;

 • Mijn eigen bedrijf niet zijn begonnen
 • Geen woning hebben gekocht
 • Of niet verhuizen naar het oosten van het land

Begrijp mij niet verkeerd, ik ben mijn familie onwijs dankbaar. En mijn ouders zijn mijn hele leven al een grote inspiratie voor mij. (Ik schreef er een post over, klik hier) Alleen het luisteren en 1 op 1 overnemen van hun ervaringen en overtuigingen, houden mij weg bij mijn leerzone en groeizone.

Ik ben gaan onderzoeken welke levenservaringen en geschiedenis mijn ouders gevormd hebben tot wie zij zijn. Om vervolgens te kijken hoe verhouden hun levenservaringen zich tot hun (beperkende) overtuigingen en groeimogelijkheden. Deze familielijn helen was natuurlijk niet even ‘gefixt.’ Deskundig werken en mijzelf als therapeut beschikbaar kunnen en mogen stellen voor jouw levensreis, vraagt van mij een intensieve en zorgvuldige studie van de theorie als ook het doorwerken en doorvoelen wat mijn levenservaringen in mijn leven voor invloed hebben.

Vanuit de paniekzone naar de leerzone en groeizone

En zo nam ik afscheid van de paniekzone, om eind juni 2021 te starten met de eerste familieschatkist 3-daagse. Wat heeft mij dat een inzichten gebracht. Mijn motto is dan ook;

‘’Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.’’

Dat bracht mij achteraf veel inzichten en leermomenten. Waaronder; begin op tijd, Webinars geven vraagt om nieuwe vaardigheden te leren en eigen te maken. Feedback brengt de mooiste inzichten en leerzaamste momenten, wanneer je het durft te ontvangen.

En zo ontving ik prachtige feedback van lieve vrouwen. Feedback gaat niet zozeer over mij als persoon, als wel over mij binnen die bepaalde rol of vaardigheid die ik verricht. Dit geldt natuurlijk ook voor jou.

Met die waardevolle inzichten en feedback, start er maandelijks een een nieuwe familieschatkist 3-daagse. Voel jij dat jij daarbij wilt zijn? Dat kan, klik hier.

Drie dagen lang deel ik als therapeut mijn kennis en ervaring over de impact van familierelaties en levenservaringen in en op de rest van je leven.

In deze 3-daagse ontdek je onder andere:
 • De invloed van familierelaties;
 • Hoe de geschiedenis doorwerkt in het heden;
 • Hoe je passend kan loslaten en blijven verbinden;
 • Welke kleine stapjes je kan maken en zichtbare verandering brengt.

Ja, ik wil daarbij zijn.

Ook wanneer jij al eerder hebt deelgenomen, brengt deze familieschatkist 3-daagse jou hopelijk weer nieuwe inzichten en mogelijkheden.

Ik kijk er naar uit jou te ontmoeten.

Is er een thema waarover jij graag meer wilt lezen? Stuur een berichtje naar info@lievervrij.nl, want ik deel graag met jou vanuit liefde dat wat jou helpt op reis naar het goud binnen jouw familieschatkist.

Liefs, Nance

Deel deze post met vrienden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top